Kubistický kostel s přednáškovou síní, zvonicí a farou byl postaven v l. 1914-1918 (arch. Oldřich Liska). Stavbu přerušila 1. sv. válka. Později byl opravován v l. 1980 a 2008. R. 1995 byl prohlášen národní kulturní památkou. Kostel je unikátní jak zasvěcením J. Husovi, tak kubistickým interiérem.
Pohled na kostel
Graficke pismenko Ve staré zástavbě města Pečky je postaven Jubilejní chrám mistra Jana Husa. Jde o raritu zejména v kubistickém interieru a jediný kostel zasvěcený Janu Husovi.
Petr Vaculčík, z přednášky historika PhDr. Miloslava Vlka, 11.7. 2008

turistické

Kostel je přístupný během pravidelných bohoslužeb, které se konají o nedělích od 9.00 hod., a zejména po jejich skončení v období 11.00–12.00 hod. S kurátorem sboru je možno domluvit prohlídky i mimo tento termín.

popis

Evangelický Jubilejní kostel Mistra Jana Husa s farou stojí na Husově náměstí, upraveném do dnešní podoby v devadesátých letech minulého století. V sedmdesátých letech 20. století sem byl přenesen pomník Mistra Jana Husa. Dílo významného secesního sochaře Stanislava Suchardy nese rysy slohu mladé umělecké generace. Zdůrazněné linie pláště i rysů tváře umocňuje gesto reformátora, tisknoucího rukama k hrudi Bibli. Husova socha měla být nejen

Vaculčík se svolením zápisu přednáčky PhDr. Miloslava Vlka, 11.7. 2008