Moje místa 0
Šestiboká dřevěná zvonice, pravděpodobně barokní, na vysoké kamenné podezdívce. Uvnitř byly 3 zvony, nejstarší z roku 1486. Poslední zásadní oprava proběhla v roce 1984.
pohled od severu
© Milan Caha 07/2008
Graficke pismenko Zvonice stojí v jižním cípu hřbitova jihovýchodně od kostela. Zvonice tvoří dominantu mírného návrší, na kterém je hřbitov. Jedná se o dobře udržovanou šestibokou dřevěnou zvonici, pravděpodobně barokní, na vysoké kamenné podezdívce. Uvnitř byly 3 zvony, nejstarší z roku 1486. Zvonice má vzpěradlovou konstrukci, původně se snad jednalo o stupňovitou otevřenou vzpěradlovou zvonici. Poslední zásadní oprava proběhla v roce 1984.