Dřevěná zvonice z roku 1666, vystavěna nákladem smečenské vrchnosti. Opravena 1712 či 1717. Čtyři zvony, nejstarší z roku 1678.
© Milan Caha 07/2008
Graficke pismenko Dřevěná čtvercová zvonice při tuřanském kostele byla financována smečenskou vrchností. První doklady o nákupu materiálu na budoucí zvonici jsou již z roku 1663, doklady o výstavbě však pocházejí až z roku 1666. Ve smečenských archivech se dochovaly detailní záznamy o cenách materiálu i práce. Při opravě sousedního kostela nechal roku 1712 či 1717 zvonici opravit tehdejší majitel panství Adolf Bernard hrabě z Martinic. Ve zvonici jsou umístněny 4 zvony, nejstarší pochází z roku 1678.

Kladno  (KL)
    Tuřany