Starokatolický kostel postavený roku 1934 získala po odsunu pův. německých farníků r. 1945 čs. církev a r. 1958 církev pravoslavná. Od r. 1976 depozitář okresního muzea. Od požáru v září 1989 v troskách, zřícenina po r. 1990 vrácena starokatolické církvi, r. 2008 prodána soukromé firmě.
Zřícenina starokatolického kostela
Graficke pismenko Zříceniny kostela stojí na skalnaté výšině severně od společenského domu Střelnice, na úzkém hřebenu mezi silnicí I/62 do Hřenska a Labem zvaném Šibeniční nebo Popravčí vrch. Přístup k němu a sousední vyhlídce vede lesní cestou, odbočující v sedle zmíněné silnice vlevo (ve směru z města).

historie

Na skalnaté výšině mezi Labem a silnicí do Hřenska, zvané Šibeniční nebo též Popravčí vrch, byl roku 1934 postaven nevelký starokatolický kostel. Skládal se z novorománské lodi a moderní hranolové věže v ose hlavního, jižního průčelí. Roku 1945 byl po vystěhování německých farníků přidělen Církvi československé (nyní husitské) a v roce 1958 církvi pravoslavné. Od r. 1976 sloužil jako depozitář okresního muzea, který však byl pro nedostatečné

Ivan Grisa (aktualizace a doplňky Jiří Špaček), 28.6. 2008

Děčín  (DC)