Novobarokní farní kostel někdejší samostatné obce Novosedlice-Kramoly. Postaven 1901-03 podle projektu architekta Max von Loose z Teplic. Velká oprava před r. 2000. Jednolodní kostel s obdélným odsazeným trojboce zakončeným závěrem orientovaným k severu a věží při jihozápadním rohu lodě.
Kostel Nejsvětější Trojice v Ústí n. Labem - Střekově
© Pavel Vítek 08/2011
Graficke pismenko Kostel stojí nad Žukovovou ulicí, v rozštěpu mezi ní a Jeseninovou. Od konce 80. let 20. století ho při pohledu z centra města zakrývá panelový dům. Nejbližší zastávka MHD Novosedlické náměstí leží asi 100 m od kostela. Nad kostelem se zvedá vrch Sedlo, který poskytuje zajímavý výhled na bývalé Kramoly a centrum Ústí na druhém břehu Labe (přístup na něj od Kojetické ulice).

Kostel Nejsvětější Trojice na Střekově
    Farní kostel pro rozrůstající se obec Novosedlice-Kramoly byl postaven s podporou majitele někdejší největší továrny na zpracování tuků v Evropě v letech 1901–1903. Základní kámen byl položen 19. 5. 1901, svěcení proběhlo 1. 7. 1903. Projekt v novobarokním slohu vypracoval teplický architekt Max von Loos. Ve věži byl jako dar města Ústí zavěšen zvon z tamního kostela sv. Materny, zbořeného roku 1896. Firma Georg Schicht přenesla své sídlo na

popis

Jednolodní kostel s obdélným odsazeným presbytářem, zakončeným trojbokou apsidou, orientovaným k severu. Věž přiléhá k jihozápadnímu rohu lodě. Vnější plastická výzdoba (včetně soch) byla provedena z umělého kamene, který velmi špatně odolává agresivnímu ovzduší v blízkosti chemické výroby. Zcela se tak rozpadla velká socha Krista, která stávala nad hlavním vstupním portálem. Vnitřní zařízení je soudobé, novobarokní.