Unikátní Lesní divadlo v obci Sloup v Čechách. Vzniklo v roce 1921, roku 2004 opět obnoveno.
Sloup v Čechách - Lesní divadlo
© Ivo Rozehnal, 06/2008
Graficke pismenko Obec Sloup v Čechách je proslavena skalním hradem – poustevnou. Okolí však skýtá mnoho zajímavostí. Jednou z nich je unikátní Lesní divadlo. Od hradu je vzdáleno asi 15 minut chůze po místním značení. Lesní divadlo je částečně ukryto ve skalním masívu v lesním porostu.
Ivo Rozehnal, 24.6. 2008

historie

Divadelní scéna Lesního divadla sahá do roku 1921, kdy místní divadelní spolek po roce činnosti využil možnosti vybudovat svůj stánek na pozemku hraběte Augustina Kinského. Ve skalních prostorách byla výtečná akustika, a tak se tu velice často hrály opery a operety. Úprav se Lesní divadlo dočkalo v letech 1957–59, ale záhy upadlo v zapomění. Rok 2004 však znamenal obnovu zdejší scény. Byla zavedena el. přípojka a opraveno pódium. Vybudovaly se