Hřbitov z roku 1881, obřadní síň z počátku 30. let 20. století. Byl používán až do roku 1951. Dochovalo se 6 řad náhrobků. Hřbitov je nepřístupný.
jižní zeď hřbitova s taharou a obřadní síní
© Milan Caha 06/2008
Židovský hřbitov leží asi 750 m severovýchodně od hlavního slánského náměstí, ve svahu mezi ulicemi Lázeňská a Na Vinici. Přístup ke hřbitovu je pouze z ulice Na Vinici po úzké pěšině vedoucí mezi východní zdí komunálního hřbitova a oploceným sadem.
M.C., 21.6. 2008

historie

Hřbitov byl založen v roce 1881, dříve byli slánští Židé pohřbíváni na hřbitově v Blevicích. První pohřeb zde proběhl již v roce založení a ze stejné doby jsou i nejstarší dochované náhrobky. Hřbitov má rozlohu 3188 m², z náhrobků se však dochovalo pouze 6 řad – pět neúplných řad v severojižním směru a jedna řada podél severní zdi. Poslední pohřeb zde proběhl roku 1951. Uprostřed jižní zdi hřbitova je vstup funkcionalistickou obřadní síní z

židovské památky
     Kladno  (KL)