Moje místa 0
Barokní kostel z let 1765–1767, přestavěný z kaple uváděné po roce 1757. Hranolová věž přistavěna v 19. století.
© Milan Caha 06/2007
Graficke pismenko Kostel v obci najdete snadno – jeho hranolová věž tvoří zdaleka viditelnou a jen těžko přehlédnutelnou dominantu. Nachází se v centru obce, cca 200 m severovýchodně od návsi. Kromě kostela je ve Slavicích k vidění nepřístupný, značně zchátralý zámek (v létě 2007 v soukromých rukou, probíhaly v něm stavební práce), obec není zatím příliš turisticky atraktivní. Slavice patrří do mikroregionu Konstantinolázeňska – v jejich širším okolí lze navštívit řadu turisticky významných a zajímavých míst (jejich seznam by byl dlouhý, bude lépe, když se podíváte na záložku "mapa míst v okolí").
M.C., 15.6. 2008

historie

První písemná zmínka o obci je z roku 1329, v souvislosti s Leo Vlkem ze Slavic. Před r. 1408 získal Slavice Bavor ze Švamberka a na Slavicích. V r. 1412 se o ves strhl spor mezi Bavůrkem a Hanovci ze Švamberka. Při této příležitosti byly Slavice vyloupeny a zpustošeny. Po roce 1757 je ve Slavicích uváděna kaple sv. Vavřince, spadající pod duchovní správu hornokozolupského faráře. Kaple byla mezi lety 1765–1767 přestavěna Sinzendorfy na

Milan Caha (zdroj: Poche E. a kol.: Umělecké památky Čech 3 (P-Š). Praha, Academia, 1980 a tabule na návsi), 13.6. 2008