Hrady.cz
Trojkřídlý klasicistní zámek byl přestavěn ze straší, tehdy již zaniklé tvrze po roce 1824, kdy se panství stalo majetkem Jana Herringa z Frankensdorfu. V dnešní době budova slouží jako ústav sociální péče.
vstupní (jižní) průčelí
Graficke pismenko Tvrz v Habrovanech se poprvé připomíná roku 1376, kdy ji přijal lénem Petr z Habrovan. Po škodách husitských válek byla obnovena, goticko-renesanční přestavby se dočkala na počátku 16. století. Přestavována byla jistě i později, po jejím zboření počátkem 19. století z ní však zůstala jen část obvodové hradby. Její podobu lze částečně rekonstruovat z dochovaných plánů.
Když roku 1824 koupil panství Jan Herring z Frankensdorfu, pustil se ihned do stavby nového sídla - trojkřídlého klasicistního zámku. Ten dnes slouží jako ústav sociální péče.