Dřevěná zvonice v jihozápadním koutě kostelního areálu ve vyvýšené poloze nad centrem obce. Postavena pravděpodobně v 18. století, zřejmě na místě starší předchůdkyně. Historické zvony zničeny v obou světových válkách.
Zvonice od východu
Graficke pismenko Horní Ředice leží poblíž silnice I/36 Pardubice – Holice. Samotný kostelní areál stojí u křižovatky této silnice s místní komunikací do obce. Nejbližší železniční stanice je v Holicích, přes obec nevede žádná značená turistická cesta. Okolní terén je vhodný pro cykloturistiku.

Zvonice u kostela sv. Václava v Horních Ředicích
    Areál opevněného kostela na vyvýšenině nad kolonisační vsí zahrnuje i současnou zvonici, postavenou pravděpodobně v první polovině 18. století. Ta zřejmě nahradila starší obdobnou stavbu. Do roku 1917 zde visely tři zvony. Nejstarší z roku 1487 s nápisem "Léta božího MCCCCLXXXVII tento zvon ulit jest ke cti a chvále matky boží a všech svatých amen". Druhý, pořízený v rámci snahy o rekatolisaci kraje, nesl pozoruhodný nápis "Volej, nepřestávej,

Ivan Grisa, dle informační tabule na zvonici, 6.6. 2008

popis

Dřevěná zvonice s osmibokým půdorysem spodní části, zakončená štenýřovým hranolem a jehlancovou střechou. V půdorysu mírně protáhlá. Toto protažení umožnilo modifikaci běžné štenýřové konstrukce vložením střední křížové vazby, čímž se přiblížila pokročilejší vzpěradlové konstrukci. Od poslední opravy v roce 1962 kryjí celou zvonici dřevěné šindele, opatřené protipožární penetrací (předtím krytina břidlicová).