Novorománský kostel z roku 1857, který nahradil svého dřevěného opevněného předchůdce, připomínaného poprvé roku 1347.
Graficke pismenko Horní Ředice leží poblíž silnice I/36 Pardubice – Holice. Samotný kostelní areál stojí u křižovatky této silnice s místní komunikací do obce. Nejbližší železniční stanice je v Holicích, přes obec nevede žádná značená turistická cesta. Okolní terén je vhodný pro cykloturistiku.

Kostel sv. Václava v Horních Ředicích
    Původní opevněný dřevěný kostel se poprvé připomíná roku 1349. Roku 1857 jej nahradila zděná novorománská stavba, která se výrazně uplatňuje v dálkových pohledech. V posledních letech byl kostel opraven.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 1, 1977, 6.6. 2008

popis

Jednolodní stavba orientovaná k východu. Trojboce uzavřený presbytář mírně odsazen. Na severní straně drobná sakristie. Hlavní vstup od západu. Presbytář je zaklenut valenou klenbou s výsečemi, loď třemi poli pruské klenby na pásech. Stěny lodi člení toskánské pilastry. Vnitřní zařízení je převážně barokní.

Pardubický kraj
     Pardubice  (PA)