Kaple postavená ve velmi opožděném a zjednodušeném barokním slohu v areálu někdejších lázní.
Severní průčelí
Z centra města po Lázeňské ulici (výpadovka na Litomyšl), za mostem přes Třebovku a odbočením ulice Pod horou vpravo do slepé uličky.

Kaple svatého Jana Křtitele v Ústí nad Orlicí
    V areálu bývalých lázní byla po roce 1806 z iniciativy místního lékaře Františka Lékoslava Korába zbudována kaple sv. Jana Křtitele. Přečkala zánik lázní a v poněkud kuriosním obklíčení výrobními objekty se dochovala v původním stavu. V 90. letech 20. století opravena.
    Ivan Grisa, s použitím údajů z informační tabule na průčelí kaple, 5.6. 2008

popis

Jednolodní stavba orientovaná k jihu, těsně pod příkrým svahem, který na jihu ohraničuje nivu říčky Třebovky. Je postavena ve zrustikalisovaném opožděném baroku, svěcena roku 1812. Severní vstupní průčelí zakončuje štít s volutovými křídly. Fasády členěny lisenami. Na hřebeni střechy spočívá sanktusík. Uvnitř zřejmě dobové zařízení. Přístup od Lázeňské ulice slepou uličkou za autoopravnou.