Dřevěný řeckokatolický kostelík postavený roku 1669 ve Velké Kopani na Podkarpatské Rusi. Roku 1930 přenesen do Dobříkova, zde využíván pro potřeby Československé církve husitské.
Pohled od východu
Graficke pismenko Dobříkov leží na silnici II/315 západně od Chocně, která prochází přímo kolem kostelíka. Přibližně 1 km odtud se nachází železniční zastávka Dobříkov na trati Praha – Česká Třebová. Od ní se ke kostelíku lze dostat po modré turistické značce.

Vstup
    Vstup do kostela jsi jde, lépe předem, dohodnout s paní Z. Schejbalovou na telefonním čísle 732 589 588.
    28.8. 2013

Kostelík Všech svatých v Dobříkově u Chocně
    Dřevěný kostelík byl roku 1669 postaven ve Velké Kopani na Podkarpatské Rusi. Po necelých 200 letech byl zakoupen za 255 zlatých a přenesen do nedalekého Cholmovce (u dnešních ukrajinsko-rumunských hranic). Ještě roku 1908 byl dochován beze změn, o 20 let později již byl rozebrán oltářní srub (presbytář) a sňata horní část věže. Roku 1930 byl na náklady V. J. Klofáče přenesen do Dobříkova, v červenci následujícího roku vysvěcen patriarchou

Ivan Grisa, podle informační tabule u vstupu do kostelního areálu, 4.6. 2008

popis

Jednolodní celodřevěný kostelík, v současné poloze orientovaný k jihu. Je srouben z dubových, ručně štípaných, dotesávaných trámů. Stavba dlouhá 15 a široká 6 m se skládá z otevřené předsíně, obdélné lodi se zúženým patrem a užšího pravoúhlého presbytáře ("oltářní srub"). Nad vstupním průčelím se tyčí 17 m vysoká věž s hrotitou střechou. Celý kostel kryje šindelová střecha. Loď i presbytář završuje dřevěná "klenba"

Pardubický kraj
     Ústí nad Orlicí  (UO)