Pouhé zbytky zdiva zůstaly po hradu, patřícím zřejmě pánům ze Šternberka. Jeho historie trvala jen desítky let. Stával na ostrožně ze dvou stran obklopený hlubokým srázem. Jeho definitivní konec nastal po stavbě silnice Opava-Olomouc v letech 1775-7.
Ojedinělé zdivo zaniklého hradu
Graficke pismenko Hrad vznikl pravděpodobně někdy před rokem 1308 a měl kontrolovat cestu a brod. Roku 1403 připadl olomouckému biskupství jako léno. Toto léno získal Petr z Kravař, který hrad neužíval a roku 1410 ho snad spolu se vsí postoupil městu Dvorce. V roce 1561 se hrad uvádí již jako pustý.

Loupežníci ze Šterneku
    Hrady Medlice a Šternek se staly sídlem loupeživých rytířů. Po obchodní cestě přes Dvorce do Opavy jezdilo mnoho obchodníků, a tak jejich živnost rostla. Hradní posádky pořádali společné výpady. Kdykoliv některý z hradů oblehly měšťanská vojska, přispěchala druhá hradní posádka na pomoc a útočníky pak společně zahnali. Dorozumívali se prý zvláštním způsobem. Mezi hrady měli zavěšený tenký drát, na jehož konci měli zvonky. V nebezpečí tak

IvoR-Moravskoslezské pověsti (J+J Poláškovi 2000), 14.6. 2006

Bruntál  (BR)