Greiffka

lovecká chata Greiffka
Kamenné pozůstatky přízemních obvodových zdí bývalé lovecké chaty Greiffky pojmenované podle správce arcibiskupských lesů Greiffa. Vznikla v sedle mezi Kněhyní a Čertovým mlýnem ve 2. polovině 19. století. Zanikla neznámo kdy.
jedna z obvodových zdí zaniklé lovecké chaty
Graficke pismenko Pozoruhodné kamenné zdi spatří turista, který směřuje po červené turistické značce z beskydského vrcholu Kněhyně (1256 m n. m.) na Čertův mlýn (1205 m n. m.). Dle vyprávění se jedná o kamenné zdivo přízemí lovecké chaty pojmenované podle správce arcibiskupských lesů Greiffa – lovecká chata Greiffka – vystavěné ve 2. polovině 19. století. Chata neznámo kdy zanikla.
Ačkoliv se kamenné základové zdivo, kladené na sucho, nachází v těsném sousedství turistického chodníku, je velmi snadné jej díky husté vegetaci přehlédnout.