Barokní kostel ve frontě kežmarského Hradního náměstí vystavěný kolem r. 1654 řádem Paulínů. Po požáru v r. 1741 byl přestavěn do současné podoby.
průčelí Paulínského kostela obrácené vstupem do Hradního náměstí
© Jan P. Štěpánek 05/2008
Graficke pismenko Pulínský kostel v uliční frontě Hradního náměstí, v severní části historického jádra města Kežmarku. Barokní kostel, na který po obou stranách přiléhají měšťanské domy, byl vystavěn kolem roku 1654 v raně barokním slohu. Po požáru v roce 1741 byl celkově zbarokizován a hlavní průčelí obrácené do náměstí získalo současný vzhled.
Kostel se nazývá Paulínský dle řádu Paulínů, kteří vycházeli z učení sv. Pavla, prvního poustevníka.

Navštívení Panny Marie

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec