Pseudogotická budova radnice byla postavena roku 1872 na místě radnice původní, která byla zbourána. V současnosti jako městský úřad slouží budova jiná.
Stará radnice v Chřibské
© Pavel Vítek 05/2008
Graficke pismenko Město Chřibská leží v jižní části Šluknovského výběžku, 16 km severně od Nového Boru a 15 km jihozápadně od Rumburka.
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1352, kdy je zmíněna v tzv. papežském desátku. Německy se obec nazývala Kreibitz, současný název Chřibská vytvořil František Palacký na základě staročeského slova chřib, znamenající pahorek.
Chřibská byla rozhodnutím předsedy Poslanecké sněmovny ustanovena dne 10. října 2006 městem.
V Chřibské je stále v provozu sklářská huť, nejstarší ve střední Evropě, která existovala již v letech 1426 a 1428.

popis

Na místě původní zbourané radnice byla roku 1872 postavena radnice nová v pseudogotickém slohu. V současnosti jako městský úřad slouží budova jiná a v bývalé radnici je restaurace, herna a bylo zde i kino. Připravuje se přestavba bývalého kina na víceúčelový společenský sál.