Hrady.cz
Budova renesančních masných krámů, která od roku 1668 sloužila jako radnice. Po požárech v polovině 17. století barokně přestavěna. Od roku 1945 městské muzeum, od 90. let 20. stol. muzeum hrnčířství a galerie.
© Milan Caha 05/2008
Graficke pismenko Na západní straně kosteleckého náměstí nechali Smiřičtí postavit renesanční budovu, která zprvu sloužila jako masné krámy. V roce 1613 ji věnoval Albrecht Václav Smiřický obci. V budově měla sídlit radnice. Její umístnění zde je však doloženo až v roce 1668. Ve druhé polovině 17. století byla radnice poškozena dvěma požáry a její oprava proběhla již v barokním stylu. Další požáry ji poškodily v roce 1814 a 1891. Radnice sloužila svému účelu do roku 1894. V roce 1945 začalo budovu užívat městské muzeum. Při rekonstrukci na konci 20. stol. bylo obnoveno raně barokní podloubí. Od té doby zde sídlí muzeum hrnčířství a galerie.