Renesanční špitál z r. 1594, postaven Jaroslavem Smiřickým pro vysloužilé zámecké služebnictvo. Dnešní podoba klasicistní z první poloviny 19. století.
© Milan Caha 05/2008
Graficke pismenko Bývalý starý zámecký špitál čp.118 najdeme v západní části historického jádra města na pravé straně Pražské ulice na nároží s uličkou vedoucí ke kostelu sv. Jana Křtitele.
Nechal jej vystavět Jaroslav Smiřický, původně jako útulek pro vysloužilé a přestárlé zámecké služebnictvo. Renesanční budova byla barokně a posléze klasicistně upravena. Dnešní podoba je výsledkem přestavby z první z poloviny 19. století. Budova dnes slouží jako hotel.

Praha-východ  (PH)
    Kostelec nad Černými lesy