Barokní jednolodní hřbitovní kostelík na strmém svahu nad údolím Besénku. Teorie o navázání na kapli nedalekého hradu nepotvrzeny. Současný objekt zřejmě z 18. století, hřbitov slouží pro Osiky, Brumov, Synalov a Struhaře.
pohled na kostel od jihozápadu
Graficke pismenko Ke kostelu vede zpevněná polní cesta z jižního okraje Osik, která vychází z návsi. Prochází kolem horní stanice místního lyžařského vleku. Do Osik lze dojet z Lomnice silnicí, která vede údolím Besénku, kostel je vidět z rozcestí silniček do Osik a Brumov. Autobusová linka z Lomnice je zapojena do IDS JMK.
Přes obec ani kolem kostela nevede žádná turistická značka.
9.10. 2008

popis

Jednolodní bezvěžový kostel orientovaný k východu. U západního průčelí nízká hranolová předsíň, za presbytářem rozměrná sakristie, kombinovaná s márnicí. Na hřebeni střechy sanktusík.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.