Moje místa 0
Barokní kostel z 18. století na hraně svahu nad Chrudimkou, stojící pravděpodobně na základech starší stavby, od stavitele J. Fr. Schönfelda. U kostela zajímavá soudobá zvonice a fara.
kostel se zvonicí - pohled z náměstí
Graficke pismenko Městys Bojanov se nalézá asi 4 km od města Seč, jež je známým rekreačním střediskem Pardubického kraje – především díky zdejší přehradě. Odtud lze také podnikat výlety za krásami Železných hor a podél řeky Chrudimky.
Rostislav Vondra, 30.4. 2008

historie

Kostel byl postaven roku 1730 na místě svého staršího předchůdce stavitelem J. Fr. Schönfeldem, který byl docela možná i architektem samotné stavby. Z této doby taktéž pochází vedle stojící zvonice a fara.
    Rostislav Vondra, zdroj:Umělecké památky Čech, díl 1, A-J, 1. vyd. - Praha : Academia, 1977, 30.4. 2008

popis

Areál kostela se nachází v centrální části městyse, v místech, kde plocha náměstí skrze skalnaté stěny strmě padá dolů k řece Chrudimce. Je částečně obklopen kamennou zdí, která je v místech vstupu do areálu ukončena zděnou bránou. Do této zdi jsou v místech nad řekou včleněny dva menší objekty, z nichž do jednoho není žádný vchod. K jakým účelům původně sloužily, je dnes těžké říci. Samotný kostel je bezvěžová stavba s fasádou členěnou