Kaple uprostřed návsi je zasvěcena patronu obce, sv. Floriánu. Základní kámen byl položen 4. 5. 1774.
Štětovice
Pohled na kapličku na návsi
© Ivo Rozehnal, 04/2008
Graficke pismenko Obec Štětovice leží asi 0,5 km jižně od střediskové obce Vrbátky. Východně od obce teče říčka Blata. Přestože zde nevede žádná turistická značka, je tu poměrně čilý turistický ruch. Důvodem je cykloturistika a zdejší rovinný terén s nedalekými rybníky. Bohužel jen málokterý cyklista odbočí na náves, kde se nachází zdejší kaple.
Ivo Rozehnal, 27.4. 2008

historie

Kaple je sice poměrně velkou stavbou, avšak stavebně vypadá dosti chudě. Zaujímá však klasickou hanáckou polohu uprostřed návsi. Farnost spadá pod kostel v Dubanech. Hned vedle svatostánku je pěkný pomník obětem 1. světové války.
    Svatý Florián (Florián z Lorchu)