Hrady.cz
Románský kostel z doby před r. 1230, v l. 1763–1766 barokně přestavěn, při přestavbě byla loď orientována kolmo na románskou loď. Dochovala se románská apsida, věž se sdruženými okny a několik drobných románských stavebních detailů.
pohled od západu
© Milan Caha 04/2008
Po domluvě na uvedeném kontaktu lze zajistit prohlídku kostela. Slavnostní znovuvysvěcení proběhlo 4. 10. 2009.
Ivan Grisa, dle webových stránek farnosti Dubá, 17.3. 2009

historie

Orientovaný románský kostel z doby před rokem 1230. V roce 1763–66 byl přestavěn barokně. Při této přestavbě byla změněna dispozice – loď byla vystavěna kolmo k původní lodi, románská loď byla ubourána, zachovala se apsida, která v novém kostele slouží jako boční kaple, a hranolová věž. V roce 1817 byla přistavěna sakristie. Velká rekonstrukce proběhla v roce 1882. Kostel je v zchátralém stavu, v současné době se skupina místních dobrovolníků

Milan Caha (zdroj: Emanuel Posche a kol., Umělecké památky Čech A/J, Academia, Praha 1977), 17.4. 2008