Novogotická hřbitovní kaple s věží z roku 1886, sloužila jako hrobka majitelů místní sklárny - rodiny Schmid.
Pohled od západu
Západní průčelí s věží od přístupové cesty.

Hrobka rodiny Schmid v Anníně

Graficke pismenko Nad Annínem na úbočí kopce stojí novogotická hrobka někdejších majitelů zdejší sklárny, rodiny Schmid. Jedná se o jednolodní kapli, orientovanou k východu. K západnímu průčelí je připojena věž se dvěma patry, vybavenými velkými zvukovými okny. Zakončuje ji jehlancová střecha a nízké trojúhelníkové štíty. Loď má na každém boku dvě velká, hrotitě zaklenutá okna, zasklená bohatými vitrajemi. Sedlovou střechu kryjí stupňovité štíty. Presbytář je polygonální. Objekt byl nedávno opraven.
Přístup ke kapli je možný buď z parkoviště u sklárny přímo po svažité louce (bez cesty), nebo neznačenou odbočkou z cesty na Mouřenec (červená značka), ve směru z Annína vlevo mezi ploty (cca 150 m, v závěru do kopce).

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.