Hrady.cz
Kaple vystavěná Hyacintem, hrabětem de Villani, rokonstruována hrabětem Pachtou roku 1730. V roce 1823 nechal Jakub Veith vybudovat rodinnou hrobku a přistavět věž.
Graficke pismenko Nad Liběchovem byla r. 1654 vystavěna kaple na příkaz Hyacinta, hraběte de Villani. V roce 1730 byla renovována Janem Jáchymem, hrabětem Pachtou. V roce 1823 svobodný pán Jakub Veith nechal přistavět věž se zvonicí a vybudovat rodinnou hrobku. Z místa je nádherný rozhled. Kaple je chráněnou kulturní památkou pod reg. č. 1340. Chcete-li se podívat dovntiř, zavolejte si o klíč na tel.: 737 103 127
Vlky, 6.5. 2006

historie

Na bývalém viničném kopci jihovýchodně nad obcí, zdaleka viditelná dominanta Liběchova. V r. 1654 zde nechal kamennou kapli vystavět hrabě Hyacint Karel de Villany. Kopec pod kaplí byl upraven italskými mistry terasovitě ve stylu italských zahrad. V polovině kopce tehdy postavena samostatná zvonice. Za Jakuba Veitha v r. 1823 ke kapli přistavěna věž se zvonicí, sem byly přeneseny i zvony ze zrušené samostatné zvonice z viničné hory. Byla také