Původně raně gotický kostel ze 13. stol. je dominantní stavbou obce Krpy. V 17. století byl zbarokizován, přistavěna byla také zvonice.

Kostel Stětí sv. Jana Křtitele

Graficke pismenko Kostel Stětí sv. Jana Křtitele v současné době spadá pod farní obvod Nebužely. Mše se zde koná nepravidelně, zpravidla však jednou za měsíc a to v sobotu odpoledne od 15:30. Program bohoslužeb bývá vyvěšen na vstupních dveřích kostela.
Kostel byl v uplynulých letech několikrát vykraden a jak informuje cedulka připevněná u postranního vchodu, není zde již co zcizit.
KRPY.cz, 7.3. 2008

Historie stavby
    Kostel v Krpech je zapsán ve státním seznamu kulturních památek. Tento kostel zasvěcený Stětí sv. Jana Křtitele patří mezi velmi staré sakrální (církevní) stavby, neboť je uváděn již roku 1384 jako kostel farní, později se však stal modlitebnou českých bratří – jen nakrátko, pak se opět stal katolickým kostelem. Jak uvádějí zápisy v roce 1650, vrchnost si v krpském kostele vydržovala kněze, ale záhy byl v letech 1650–52 kostel ve správě

Mladá Boleslav  (MB)