Moje místa 0
Původní hospodářský dvůr tepelského kláštera byl zdevastován po roce 1945. V letech 2000–2004 byl přestavěn podle projektu Johna Powsona na klášter trapistů, přísné varianty cisterciáckého řádu.
Nový Dvůr
Graficke pismenko Barokní klášterní hospodářský dvůr u Dobré Vody nedaleko Teplé, zvaný Nový Dvůr, byl po roce 1945 zdevastován hospodařením socialistického zemědělství. Po jeho navrácení premonstrátům se jim nedostávalo prostředků na nutnou rekonstrukci. Od roku 2000 se zde usazují mniši trapisté, kteří ruiny staré stavby přestavěli podle projektu anglického architekta Johna Powsona na moderní klášter této extrémně uzavřené řehole. Objekt kláštera je veřejnosti nepřístupný, možné jsou jen návštěvy osob, které připouštějí pravidla řádu (viz webová stránka kláštera).

popis

Původní hospodářský dvůr premonstrátů z Teplé byl opraven a byl k němu přistavěn kostel, který byl vysvěcen 2. září 2004. Od 14. září 2007 je trapistický klášter povýšen na převorství. Komunita mnichů se snaží vést život plný modliteb v tichu a v odloučení svého kláštera.
    Jaroslav Černín, 2.3. 2008