Kostel postaven v l.1697–1703 a po požáru obnoven r.1890. Kostel obehnán zdí osazenou barokními sochami svatých. Tato zeď patří mezi ojedinělé stavby a je zařazena mezi kulturní památky I. kategorie.
Kostel Všech Svatých v Miloticích
© Pavel Vítek 02/2008
Graficke pismenko Obec Milotice leží 5 km jižně od Kyjova a 12 km severně od Hodonína. Kostel Všech Svatých se nachází v centru obce při silnici spojující Kyjov s Hodonínem.
Za obcí směrem na Kyjov se v rozsáhlém parku nachází veřejnosti přístupný zámek.

historie

Obec Milotice se prvně připomínají roku 1341. Milotická farnost s kostelem Všech Svatých vznikla nejpozději ve 13. století. Nynější kostel byl postaven na místě starého gotického kostela v letech 1697 – 1703. V roce 1807 byl poničen mohutným požárem a obnoven byl až roku 1890. Opravami prošel kostel r. 1901, kdy byla kostelní věž uvedena do podoby z roku 1701.
    Pavel Vítek - zdroj - Umělecké památky Moravy a Slezska 2, ACADEMIA 1994, 24.2. 2008

popis

Kostel Všech Svatých je jednolodní, orientovaná stavba. Trojboce uzavřené kněžiště je od lodi odsazené a přiléhá k němu sakristie s oratoří. Před západní průčelí kostela předstupuje hranolovitá věž. Fasády kostela jsou členěny pilastry, mezi nimiž jsou půlkruhově zaklenutá okna. V nikách v průčelí kostela jsou umístěny sochy sv. Josefa a Panny Marie pocházející z pol. 19. stol. Nad portálem socha sv. Medarda datovaná rokem 1857. Interiér kostela