Drobná kaple zajímavá díky erbu Františka Jindřicha Řeplínského z Berečka a jeho ženy Valburgy Kotulínské z Kotulína v průčelním štítě. František Jindřich Řeplínský vlastnil panství Studénka v l. 1722–54. Z této doby pochází i kaple.
celkový pohled na kapli
© Jan P. Štěpánek 02/2008
Graficke pismenko Kaple při Panské ulici, jižně od tzv. nového zámku ve Studénce, v jižním nároží bývalého zámeckého dvora. Původně na samém okraji obce, dnes na okraji vilové čtvrti.
Kaplička je zajímavá díky kamenné desce s erby Františka Jindřicha Řeplínského z Berečka a jeho manželky Valburgy Kotulínské z Kotulína zasazené do štítu kaple. František Jindřich Řeplínský vlastnil panství Studénka v letech 1722 až 1754. Z toho lze usuzovat i na přibližnou výstavbu kaple.
V současnosti je kaple nově opravena a její exteriér volně přístupný.