Zvonice stojící v areálu bývalého hřbitova postavena v barokním stylu koncem 17. st. Hranolová dvoupatrová stavba zakončená mansardovou helmicí. Spodní patro zvonice původně sloužilo jako průjezd na hřbitov. Ve zvonici tři zvony.
Zvonice v Třeboradicích
Pohled od západu
© Pavel Vítek 11/2007
Graficke pismenko Třeboradice se nacházejí na území městské části Praha - Čakovice. V Třeboradicích leží nejsevernější bod Prahy. Místo je samozřejmě dostupné městskou autobusovou dopravou.
Zvonice stojí v centru obce nedaleko kostela Nanebevzetí Panny Marie.

popis

Zvonice stojící v areálu bývalého hřbitova rozkládajícího se okolo kostela Nanebevzetí Panny Marie byla postavena v barokním stylu koncem 17. století. A již ve století následujícím prošla rozsáhlými úpravami. Jedná se hranolovou dvoupatrovou stavbu zakončenou mansardovou helmicí. Zvonové patro je členěno lizénovými rámy s půlkruhově zaklenutými okny. Spodní patro zvonice proti zvonovému je nepatrně širší. Původně sloužilo spodní patro zvonice

Pavel Vítek - zdroj - Karel Kuča, ČESKÉ, MORAVSKÉ A SLEZSKÉ ZVONICE, nakladatelství Libri, 2001, 12.2. 2008

Praha 9-Třeboradice