Jednolodní rokokový kostel postavený v letech 1746 až 1753, obehnaný zdí se dvěma kaplemi. Výzdoba od I. Oderlického a I. Güntera. Cestu ke kostelu lemují až 200 let staré lípy.
Kostel Nejsvětější Trojice v Kopřivné
Pohled od severu.
© Pavel Vítek 10/2013
Graficke pismenko Kostel je kromě nedělních mší uzavřen, lze se do něj však po domluvě dostat. Nejlepší je vystoupit na autobusové zastávce Kopřivní - obchod, případně přijít po turistické trase a zeptat se v obchodě, kde vás jistě ochotně nasměrují.
Zdeněk Viliš, 12.2. 2008

Farní kostel Nejsvětější Trojice
    Jedná se o rokokovu stavbu vybudovanou zřejmě v letech 1746–1753. Chrám je jednolodní s polygonálním závěrem a čtvercovou věží. Interiér je vyzdoben freskami Ignáce Oderlického a plastikami Ignáce Güntera. Chloubou kostela jsou barokní varhany, které mají 792 píšťal a 20 registrů. Kostel je obehnán zdí prolomenou čtyřmi branami a doplněn dvěman nárožnímy kaplemi.
    Zdeněk Viliš, 27.1. 2008

Šumperk  (SU)