Jednolodní rokokový kostel postavený v letech 1746 až 1753, obehnaný zdí se dvěma kaplemi. Výzdoba od I. Oderlického a I. Güntera. Cestu ke kostelu lemují až 200 let staré lípy.
Graficke pismenko Kostel je kromě nedělních mší uzavřen, lze se do něj však po domluvě dostat. Nejlepší je vystoupit na autobusové zastávce Kopřivní - obchod, případně přijít po turistické trase a zeptat se v obchodě, kde vás jistě ochotně nasměrují.
Zdeněk Viliš, 12.2. 2008

Farní kostel Nejsvětější Trojice
    Jedná se o rokokovu stavbu vybudovanou zřejmě v letech 1746–1753. Chrám je jednolodní s polygonálním závěrem a čtvercovou věží. Interiér je vyzdoben freskami Ignáce Oderlického a plastikami Ignáce Güntera. Chloubou kostela jsou barokní varhany, které mají 792 píšťal a 20 registrů. Kostel je obehnán zdí prolomenou čtyřmi branami a doplněn dvěman nárožnímy kaplemi.
    Zdeněk Viliš, 27.1. 2008