Pozůstatky hradu nedaleko Neumětel. Jádro hradu zaniklo lomem, od předhradí ho odděluje příkop. V druhé části předhradí, které je také odděleno příkopem, stopy budov. Písemné zprávy o lokalitě mohou splývat s nedalekými Neumětely.
Hrad za druhý příkopem
Pozůstatky tohoto hrádku leží přes potok nad ohybem silnice naproti vrchu Španělka, kde je patrný lom.

historie

Hrad, u nějž neznáme ani jeho jméno a nejsou o něm žádné písemné památky. Je možné jej spojovat, jak si myslí někteří autoři, se zprávami, které se týkají Neumětel. Jeho vlastní jádro je až na nepatrný střep zničeno lomem a následují dvoje předhradí, oddělené příkopy. Hradu nebyla věnována žádná velká pozornost, takže k získání nových poznatků o jeho stáří, historii a zániku by bylo třeba provést podrobný archeologický průzkum.
    Petr Nožička, čerpáno z T. Durdík: Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, Libri, Praha 2000, 15.6. 2010

popis

Dispozice hradu na ostrohu tvořeného dokola tekoucím potokem je narušena lomem, který zničil vlastní jádro hradu. Z jádra se dochovala jenom střepina a příkop, který ho odděloval od předhradí. První předhradí je bez známek jakékoliv zástavby a od dalšího předhradí ho odděluje další příkop. Na druhém předhradí, asi v polovině na pravé straně (stojím s jádrem hradu v zádech) jsou viditelné dispozice budov, včetně většího množství stavebního

Petr Nožička, 22.4. 2010