Značně zpustlý hřbitov z 18. století. Nejstarší čitelné náhrobky pocházejí ze druhé poloviny 18. století, nejmladší z roku 1886. Hřbitovní zeď ani márnice se nedochovaly.
© Milan Caha 10/2007
Graficke pismenko Areál židovského hřbitova se nachází asi 600 metrů severovýchodně od obce Bosyně. Lze jej poměrně snadno najít. Po pravé straně silnice spojující Bosyni a Janovu Ves je pás zeleně s osamělým domem na jeho vzdálenějším okraji. Po okraji pásu blíže k Bosyni vede směrem jihozápadním mírně klesající polní cesta. Asi po sto metrech se dostanete k obdélníku vzrostlejších listnatých stromů, které spolu s nevýraznou terénní nerovností – jediným pozůstatkem původní hřbitovní zeď – označují plochu hřbitova. Hřbitov byl založen nejpozději v polovině 18. století. V současné době je značně zpustlý a zarostlý. Dochovalo se jen málo kompletních náhrobků, jejich ...
Milan Caha (zdroj: Jiří Fiedler: Židovské památky v Čechách a na Moravě, Sefer, 1992), 16.1. 2008

židovské památky