Jednoduchá kaple s rozměrnou nikou, v níž je umístěn kříž s Kristem a obraz světice při silnici na horním konci obce Palkovice, v místě zvaném Za humny. Kaple je nově opravena.
palkovická kaple na Horním Konci
© Jan P. Štěpánek 09/2007
Graficke pismenko Drobná, poměrně plochá kaple při hlavní silnici z Palkovic do Kozlovic, na horním koci obce v místě zvaném Za humny. Od centra Palkovic je vzdálená takřka 3 km. Nově opravená kaplička je volně přístupná.
Kaple je dílem 2. poloviny 19. století.

popis

Nově opravená kaple je zakončená na širších stranách dvojicí štítů a stanovou střechou pokrytou pálenýma taškama. Od spodní části kaple jsou štíty odděleny korunní římsou. V čelním štítu je umístěn jednoduchý kříž. V ploše stavbičky se nachází mělká rozměrná nika orámována štukovou šambránou. Uvnitř je obrázek světice a nad ním kříž s Kristem. Niku chrání ozdobná mříž.