Kostel sv. Cyrila a Metoděje vystavěn v l. 1855–1857. Postupně až do roku 1873 dovybavován interiér. Roku 1987 do prohlubně mensy nově instalovaného oltáře uloženy ostatky sv. Jana Nepomuckého Neumanna.
Kostel sv. Cyrila a Metoděje v Ratíškovicích
© Pavel Vítek 02/2008
Graficke pismenko Obec Ratíškovice leží 7 km severně od Hodonína a 12 km jižně od Kyjova. Obcí prochází silnice II/432 Hodonín – Kyjov a na severozápadním konci obce u této silnice, směrem na Kyjov, kostel po levé straně nalezneme.
Ve 3 km vzdálených Miloticích nalezneme v parku veřejnosti přístupný barokní zámek.

historie

První kostel v Ratíškovicích byl vystavěn okolo roku 1445, doba jeho zániku však není známa. Později byla v obci okolo roku 1660 vystavěna malá kaple, v místech mezi dnešním kostelem a hřbitovem. Až teprve roku 1855 bylo započato s výstavbou dnešního kostela, k jehož vysvěcení došlo roku 1857. Kostel byl zasvěcen sv. Cyrilu a Metodějovi. Teprve pak ale došlo k postupnému vybavení interiéru kostela. Postupně tak byl kostel vybaven hlavním

Hodonín  (HO)
    Ratíškovice