Původně gotický kostel v Červených Pečkách se připomíná poprvé roku 1352. Několikrát byl upravován a rozšiřován. Hlavní pozoruhodností exteriéru je kamenná jehlancová helmice věže. Obklopen hřbitovní zdí se zřejmě obrannou funkcí.
Graficke pismenko Kostel uzavírá horní (jižní) část červenopečecké staré návsi. Od zdejší železniční zastávky (trať Kolín - Ledečko) je vzdálen asi 1 km, k autobusové zastávce na náměstí je to asi 300 m. Příjezd od autem Kolína je možný silnicí III. třídy, odbočující ze silnice I/38 u přejezdu s výše uvedenou tratí. V celé oblasti je značně kryptické dopravní značení, je třeba být ve střehu. Parkování je možné přímo pod kostelem.
Kostel je přístupný během bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 9.30, resp. čtvrtcích od 16.00.

Kostel Narození Panny Marie v Červených Pečkách
    Stavebníky kostela v Červených Pečkách byli zřejmě zemanské rody z Bohouňovic a Peček. Stavbu datují odborné prameny do 13. století, její existenci připomíná písemný záznam poprvé roku 1352. Ve III. čtvrtině 14. století byl zaklenut presbytář hranolového tvaru jedním polem křížové klenby a zřejmě přistavěna (či minimálně zvýšena) hranolová věž v ose západního průčelí. Její jehlancová zděná helmice s atikovýma "ušima" v rozích je i díky nedávné

Ivan Grisa, dle D. Líbal: Katalog gotické architektury v ČR do husitských válek, Unicornis 2001 a webové stránky http://www.cestyapamatky.cz/kolinsko/cervene-pecky/kostel-narozeni-panny-marie, 31.7. 2010