Hrady.cz
Dřevěný evangelický kostel postavený v typicky valašském lidovém stylu v letech 1950 až 1953 podle projektu pražského architekta Bareše. Dnes slouží Českobratrské církvi evangelické.
kostelík z Palackého ulice
© Jan P. Štěpánek 09/2007
Graficke pismenko Kostel se nachází na Palackého ulici, při cestě z rožnovského náměstí ke známému skanzenu Valašské muzeum v přírodě. Bohoslužby se zde slouží pravidelně každou neděli v 8:00 hodin ráno.
Jan P. Štěpánek (doplněno redakcí 3.2.2014), 23.11. 2007

historie

Z pohledu architektury je velmi významnou novodobou památkou dřevěný evangelický kostelík v Rožnově pod Radhoštěm. Roubená stavba z let 1950 až 1953, postavená podle projektu pražského architekta Bareše, v sobě snoubí účelnost s umem propojit novodobou architekturu se stylem typickým pro Valašsko.