Židovský hřbitov na okraji města Litomyšl, založený v 70. letech 19. století. Od 2. sv. války pustý, v současné době prochází postupnou rekonstrukcí.
počátky oprav na hřbitově
Graficke pismenko Litomyšl je turisticky atraktivní město s mnoha zajímavými památkami, avšak pro turistu, který chce vidět něco víc, může být procházka pohodlnými polními cestami k židovskému hřbitovu příjemným zpestřením. Z kopce nad hřbitovem je také velmi fotogenický výhled na celé město.
Daniela Fantová, 18.11. 2007

Židovský hřbitov Litomyšl
    Litomyšlský židovský hřbitov se nachází na okraji katastru města, uprostřed polí, přibližně 2 km severozápadně od centra směrem na obec Kornice. Byl založen v 70. letech 19. století. Nejstarší dochované náhrobky pocházejí z let 1876–1877. Poslední pohřeb zde byl uskutečněn někdy okolo r. 1942 a po skončení války zde již pohřbívání mrtvých nebylo obnoveno. Byly zde ukládány osoby z Litomyšle a přilehlých obcí v okolí města. Hřbitov byl značně

Daniela Fantová , čerpáno : Židovské dějiny Litomyšle, 18.11. 2007