Štěpánkovice
Původní dřevěný kostel nahradila roku 1756 novostavba s historizujícím vybavením. Kostel je zasvěcený sv. Kateřině.

Kostel sv. Kateřiny

Graficke pismenko K výstavbě zděného barokního kostela v 1756 – 57 došlo za kobeřického faráře Malého. Náklady činily asi 800 zlatých a byly hrazeny z kostelní pokladny. Kníže Lichnovský poskytl na stavbu dříví a také stavitele – zednického mistra Ma(o)tiku ze Smolkova. Jednalo se o jednolodní budovu s trojboce uzavřeným presbytářem. V západní části se nacházela vstupní předsíň z r. 1759, nahrazena r. 1880 pozdně klasicistní obdélnou předsíní navrženou Josefem Wanjurem z Hlučína a nad ní se nacházela dřevěná věž. K obdélné lodi se na jižní straně přimykala sakristie (1859 na stejném místě vybudována zednickým mistrem Glogerem z Chuchelné ...
Jana Nevřelova, archivní materiály, 10.11. 2007