Nepatrné zbytku hradu postaveného r. 1282. Roku 1387 hrad zakoupil Půta z Častolovic, po jeho smrti připadl králi. Po roce 1558 se připomíná jako pustý. Dvoudílné sídlo složené z předhradí a jádra hradu, ze tří stran chráněný příkopem (z části i valem), na východě je strmý sráz k říčce Bělé.
narušený vnější líc plášťové zdi na severozápadě jádra
Graficke pismenko Z obce Skuhrov nad Bělou přivede návštěvníka místní značení na místo bývalého hradu. V prostoru hradu je informační cedule s historií a romantickou rekonstrukcí podoby. Kromě terénních vln a dvou hlubokých příkopů zde nejsou zřetelné žádné pozůstatky hradu. V místě vnitřního hradu postavila obec malou rozhlednu, ze které je krásný výhled do údolí říčky Bělé.
Medvěd, 28.9. 2003

dějiny hradu
    Poprvé se Skuhrov objevuje v přídomku Mutiny ze Skuhrova, který byl podle Dalimilovy kroniky velkým bojovníkem s Branibory v letech po prohrané bitvě na Moravském poli r. 1278. Někdy na přelomu 13. a 14. století se Skuhrov dostal do vlastnictví moravského rodu Meziříčských erbu křídla. Poprvé se z nich po Skuhrově píše Tas, syn Jana z Meziříčí, prameny se ovšem neshodují v roce – T. Durdík uvádí r. 1303, F. Musil a L. Svoboda r. 1320. Právě Tase

popis

Představa o podobě hradu doznala v posledních letech poměrně významných změn. Pro stavbu hradu byla vybrána severojižně orientovaná ostrožna obtékaná bezejmennou vodotečí. Dvoudílné sídlo se skládalo z předhradí a vlastního jádra hradu, od pláně na severu jej odděloval mohutný šíjový příkop, který doplněn vnějším valem dále pokračoval kolem celého západního a jižního boku dispozice. Na východním boku byl jako dostačující ochrana shledán strmý

Rychnov nad Kněžnou  (RK)
    Skuhrov nad Bělou