Moje místa 0
Kostel sv. Ondřeje, původně raně gotický ze 3. čtvrtiny 13. st., stavební úpravy ze 16. a 18. st. Jednolodní s pravoúhlým presbytářem, přístavkem a jižní předsíní, fasády zdobené sgrafity. Při vstupu na hřbitov pseudogotická zvonice z 19. st.
kostel sv. Ondřeje od jihozápadu
Graficke pismenko Kostel sv. Ondřeje v Bezděkově leží v severní části vsi při silnici na Hradiště a Lnáře a ihned zaujme především svým stavem, neboť je velmi pěkně zrekonstruován, což je u církevních památek bohužel stále spíše výjimka. Velmi pěkná okolní krajina nabízí možnosti koupání i pěkných výšlapů po značených i neznačených cestách, za návštěvu pak rozhodně stojí blízké Chanovice či tvrz v Kadově.
F. Matoušek, 2.10. 2007

popis

Kostel sv. Ondřeje je původně raně gotický z doby po r. 1250, upravovaný v 16. a 18. století. Jednolodní stavba je zakončena presbytářem s pravoúhlým závěrem, na jižní straně byla dodatečně doplněna plochostropá vstupní předsíňka, na severní pak obdélný přístavek. Loď zpřístupňuje hrotitý, bohatě profilovaný gotický portálek, dochována jsou také hrotitá gotická okna a (obnovená) renesanční sgrafitová výzdoba fasád. Jižně od kostela při hřbitovní

Kolektiv autorů, Umělecké památky Čech 1, [A/J], Academia, 1977, 2.10. 2007