Moje místa 0
Ranně barokní kaple z r. 1665, postavená podle jeruzalémského vzoru. Jedná se o nejstarší doposud stojící stavbu tohoto typu v Čechách.
Boží hrob
Graficke pismenko Na vrcholu zalesněného návrší nad Kvíčkem (městská část Slaného), se nachází ranně barokní kaple, která byla postavena r.1665 na popud Bernarda Ignáce z Martinic jako detailní napodobenina jeruzalémského vzoru.
Roman Kolibač, 30.9. 2007

popis

Jako originální kapli v Jeruzalémě, ale i ostatní napodobeniny (např. Horšovský Týn, Praha - Petřín), tvoří i kapli v Slaném polygonální jádro a její průčelí člení slepá arkáda nesená sloupy několika druhů. Nad vlastní částí je vztyčen altánek polygonálního půdorysu se zvonovitou střechou. Interiér tvoří tzv. andělská kaple, na jejíž podlaze je kvádr symbolizující odvalený kámen před Kristovým hrobem. Následuje vchod do vlastní hrobky, kde se na

Roman Kolibač, zdroj: monografie Boží hrob - PhDr. Vladimír Přibyl, 30.9. 2007