Moje místa 0
Muzeum sídlí v nejstarší berounském domě, Jenštejnském a sousedním domě čp. 88, přímo na hlavním Husově náměstí. Součástí expozice je také výstavní síň Konírna a Geopark Barrandien – expozice pod širým nebem ve dvoře domu.
Geopark Barrandien
Graficke pismenko Hlavním sídlem Muzea Českého krasu v Berouně je Jenštejnský dům, což je nejstarší berounský dům. Pochází z počátku 17. století, kdy jej po velkém požáru města nechal postavit (na místě jeho gotického předchůdce) Jindřich Čížek z Jenštejna, císařský rychtář a muž číslo jedna ve městě. Ozdobou fasády je renesanční portál z červeného mramoru od Jiříka Táborského s datem 1612. Muzeum v něm sídlí od roku 1965. Součástí muzea je také sousední dům čp. 88 (Sálátovský dům) z 2. poloviny 17. století. Samotné interiéry obou domů jsou tak exponáty. Na fasádě Jenštejnské domu jsou památeční tabulky s hladinou dvou velkých povodní. Spodní je ze srpna 2002 ...