Moje místa 0
Nejucelenější sbírka, věnovaná historickému vývoji automobilky TATRA. V reprezentativních prostorách, zprovozněných 3. 10. 1997, se veřejnosti naskýtá odraz epoch, ve kterých se automobilka dostala až na vrchol technického vývoje motorových vozidel.
Graficke pismenko Technické muzeum Tatra se nachází v centru Kopřivnice. Expozice jsou rozděleny do pěti vývojových etap kopřivnické automobilky. Pro návštěvníky je vystaveno téměř šedesát osobních, sportovních, závodních, vojenských a nákladních automobilů. Mnohé zaujmou vystavené modely vyráběných i prototypových automobilů, karosářských studií včetně několika vítězných cen ze stovek pohárů a trofejí získaných na soutěžích a závodních tratích několika kontinentů světa. V muzeu si návštěvník může také prohlédnout upomínkovou expozici kopřivnického rodáka – olympionika Emila Zátopka a jeho manželky, olympioničky Dany.
Miroslav BITTER (za použití propagačních materiálů), 23.8. 2007