Nejucelenější sbírka, věnovaná historickému vývoji automobilky TATRA. V reprezentativních prostorách, zprovozněných 3. 10. 1997, se veřejnosti naskýtá odraz epoch, ve kterých se automobilka dostala až na vrchol technického vývoje motorových vozidel.
Hlavní obrázek místa
Celkový pohled na Technické muzeum Tatra (Už před vstupem Vás uvítá náš nejrychlejší motorový vagón. "Slovenská strela" z roku 1936 se pyšní maximální rychlostí 130 km/h.)
Graficke pismenko Technické muzeum Tatra se nachází v centru Kopřivnice. Expozice jsou rozděleny do pěti vývojových etap kopřivnické automobilky. Pro návštěvníky je vystaveno téměř šedesát osobních, sportovních, závodních, vojenských a nákladních automobilů. Mnohé zaujmou vystavené modely vyráběných i prototypových automobilů, karosářských studií včetně několika vítězných cen ze stovek pohárů a trofejí získaných na soutěžích a závodních tratích několika kontinentů světa. V muzeu si návštěvník může také prohlédnout upomínkovou expozici kopřivnického rodáka – olympionika Emila Zátopka a jeho manželky, olympioničky Dany.
Miroslav BITTER (za použití propagačních materiálů), 23.8. 2007

Nový Jičín  (NJ)