Dům U Tří králů naproti zámku, je od svého vzniku v 17. století nadále věrný svému poslání. Dodnes slouží k šenku a ubytování.
Hotel U Tří králů v Tovačově
Pohled od zámku.
© Ivo Rozehnal, 08/2007
Graficke pismenko Dům U Tří králů stojí nedaleko vchodu do zdejšího zámku, původně hradu. Samotný Tovačov je malé město s dlouhou historií, která sahá do počátků středověku. Městem vede zelená tur. značka z Dubu nad Moravou do Kojetína, či cyklostezka. V místě lze navštívit kromě zámku i rybníky a jezera po těžbě štěrkopísku, židovský hřbitov, jedno z nejstarších náměstí v ČR, či zajímavý kostel.
Ivo Rozehnal , 8.11. 2009

historie

První písemná zpráva o panském šenkovním domě pochází z roku 1678, z listiny Ferdinanda Julia hraběte ze Salmu. Tehdy zde již stál na místě dvou domů, jistého Jana Zajíce a Ambrose Krajčího. Samotný název U Tří králů je sice doložen až roku 1863, ale je jistě mnohem starší. V samotné budově bylo kromě šenkovních a ubytovacích služeb např. v 19. století i řeznictví. To si pronajímala početná zdejší židovská obec. Samotný šenk často střídal své

Ivo Rozehnal - zdroj web tovacov.cz, 8.11. 2009