Hrady.cz
Pozdně barokní jednopatrový trojkřídlý zámek, byl vybudován v roce 1760 hrabětem Karlem Josefem z Palmů na místě staršího hospodářského dvora. Knížata z Palm-Gundelfingenu jej drželi až do r. 1841.
zámek Štoky
© Milan Caha 06/2008
Graficke pismenko První zmínka o vsi Štoky je z roku 1278. Tehdy ji vlastnil pán z Lichtenburgů, pán na Polné. V 1411 získávají panství páni z Lipnice a Leskovce. Ti v roce 1500 prodávají Štoky Buriánu Trčkovi z Lípy. Období Trčkovské vlády pro městečko znamenalo dobu rozvoje, nových práv a privilegií. O jejich významu svědčí i to, že jejich erb se dodnes objevuje ve znaku městečka. V roce 1625 přechází velkostatek Štoky na císařského rychtáře Hanse Heidlera, který v roce 1683 prodává Štoky hraběti Pachta. V roce 1748 Štoky získává hrabě Karl Josef z Palmů, který zde v roce 1760 vybudoval jednopatrový trojkřídlý zámek ...
Milan Caha, zdroj: Emanuel Poche a kol. Umělecké památky Čech 3, Academia 1980 a www stránky Lesního družstva Štoky, 18.10. 2007