Kaple sv. Antonína Paduánského na návsi v Pískově z roku 1884. V roce 2005 pískovcové prvky restauroval Kostas Rizopulos.
Celkový pohled
Graficke pismenko První dochované záznamy o obci Pískov pochází z r. 1348. Obec až do roku 1848 spadala pod úsovské panství. Po tomto roce se začala obec rozvíjet a v r. 1884 zde byla postavena unikátní kaple, která je nyní zařazená mezi kulturní památky. V roce 1976 byla obec Pískov sloučena s obcí Troubelice.

Kaple v Pískově
    Kapli sv. Antonína Paduánského daroval obci Pískov kníže Lichtenstein z Úsova. V roce 1892 financoval i její dostavbu. Kaple je českou raritou, protože v Evropě se nacházejí pouze dvě takovéto stavby. Jedna v Pískově a druhá v rakouském průsmyku Semering. Vysvěcena byla až v roce 1896. V neposlední řadě je zajímavostí, že tato stavba má klenbu lodi vystavěnou z korkových tabulí, což nebylo koncem devatenáctého století v Čechách a na Moravě

Jaroslav Šefčík ( info. Obšil Antonín a OÚ Troubelice), 8.4. 2009
    Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy