Přírodní rezervace (PR) Jezírka součást CHKO Křivoklátsko vyhlášená v roce 1995 se nachází na obou březích Zbirožského potoka nedaleko od ústí do Berounky.
Vodopád
Suché léto 2007
Graficke pismenko Skryjská jezírka (přírodní rezervace Jezírka) tvoří oblast údolí Zbirožského potoka o rozloze cca 59,5 ha nedaleko obce Skryje, v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko.
Nejčastěji vyhledávaným turistickým místem je skalní průrva na Zbirožském potoce, za kterou vzniklo přirozenou cestou malé jezírko, vytvářející společně se skalami malebné zákoutí. Kolem jezírka vede turisticky značená trasa Skryje – Zbiroh. Výchozím místem k jezírku mohou být Skryje (cca 3 km), nebo z druhé strany Podmokelský mlýn (1,5 km).
Bohuslav Novotný, krivoklatsko.biz, 11.8. 2007

Chráněné území zřízeno vyhláškou správy CHKO Křivoklátsko č. 1773/95 ze dne 9. 10. 1995.

popis

PR Jezírka má rozlohu 59,5 ha, z toho 49,6 ha leží v okrese Rakovník na katastrálním území Skryje na Berounkou a 9,9 ha v okrese Rokycany na katastrálním území obce Podmokly.