Původně gotická budova z doby před r.1402, v r.1547 byla přestavěna renesančně a po požáru města v r. 1739 barokně v letech 1741–1743. V objektu sídlí Městské kulturní a informační centrum. Lze navštívit gotické podzemní chodby a městskou šatlavu.
Radnice Český Brod
Graficke pismenko Budova radnice stojí na náměstí Arnošta z Pardubic v centru Českého Brodu. Na první pohled nevzhledná budova v sobě ukrývá gotické jádro (gotickou část lze vidět ve sklepení), renesanční i barokní stavbu.
Za návštěvu stojí podzemí (v létě 2007 vstup za 10 Kč) a městská šatlava. Ta slouží jako galerie, ale i bez výstavy to je zajímavý prostor. Jako vězení byla naposledy využívaná v padesátých letech minulého století k internaci sedláků, kteří odmítali kolektivizaci.

Kolín  (KO)
    Český Brod