Značně chátrající židovská památka s nejstarším náhrobkem z roku 1650, několikrát upravován, v poslední době hlavně zmenšován.
Židovský hřbitov se nachází se na severním okraji města, na kopci zvaném Větrník u silnice na Prahu za všemi paneláky. Těsně vedle hřbitova je nefungující areál na minigolf (kvůli kterému byl hřbitov také zmenšen).
Jarm, 4.8. 2007

stručná historie
    Hřbitov je nejstarší dobříšskou židovskou památkou, nejstarší náhrobek pochází z roku 1650. K rozšíření hřbitova došlo v letech 1781 a 1877. Po likvidaci Židů ve 2.světové válce byl hřbitov velmi zanedbán a poničen. Restaurován byl v letech 1988–89, kdy byla postavena nová brána i zeď a byl zmenšen. Nyní je hřbitov pod správou firmy Matana, a.s. Prohlídku je možné domluvit na základě telefonické domluvy se správcem.
    Jarmila Řehořková, zdroj: Olič M. a kol.:Dobříš město na Zlaté stezce, Průša O.:Historický kalendář města Dobříše 1921–1986, 4.8. 2007

židovské památky
     Příbram  (PB)